HTML

Ladybug blogja

Egy bogaras bogárka naplója...

Friss topikok

  • Ladybugee: @Rich®: De el am... viszont uj idoszamitas kezdodik... par nap csupan addig... Nem mellesleg mikor... (2010.11.10. 16:25) Csóóóóóókolom!
  • Ladybugee: @Rich®: Most meg én bömbizek... nah jó, nem, de a könnycseppek ott vannak ám a szemem sarkában! A... (2009.08.03. 10:25) What is love?
  • Ladybugee: @speed: Persze, hogy megérte... és szeretem, ha velem együtt röhögnek rajtam! :D (2009.06.01. 20:34) "Az van"
  • Edina82: Hát igen, jó tanulság volt :) Velencéből bőven elég ez a 3 nap, de engem a társaság mindenért kárp... (2009.05.11. 21:20) Grazie mille...
  • Edina82: Jelentem a fejfájás megvolt, így nekünk a káröröm is!! ;) (2009.04.27. 20:46) Ígéretek kontra alkohol

Linkblog

Made in...

2009.02.09. 16:21 Ladybugee

Hungária!

Igen, mert ezt valahogy látni kell, és különben is Agárd és a NagyHazaiHázibuliLemez óta a Napfény a jégen állandó kísérője azoknak a bizonyos fősulis-barátos buliknak.

Kezdjük ott, hogy az átlag életkor vasárnap délután a Corvin-ban bezony eléggé eltolódik a szokásostól, és jelen film esetében éppen felfelé. Megható a nyugdíjasok filmkultúra iránti vágya, nah dehogy a helyét nem leli, és a két óra (!igen kettő!) alatt folyamatosan arikulátlan nevetés-vihogás hangokat hallatt magából, mintha minduntalan magára ismerne, hát az egy kicsit zavaró volt.

A szokásos vegyél-egyél-ezt-azt párpercek után film elkezdődik, a zene miatt pedig még a hangulata is jó. Van benne minden: lázadó fiatalok, az disszidálásból visszatérő szülők, hős szerelmes amerikából-jöttem-boy, akinek valahogy mindig balul sülnek el a hódítási kísérletei, és természetesen a vele szembenálló mondhatni tanulatlan hmcs, aki próbál a gengszter szerepében tündökölni, miközben vezeti a helyi bandát. A strandos jelenetnél egyszerre nézünk össze Szöszivel, hogy bezony, azt a bizonyos fecskét, kék alapon a közepén hosszában végigfutó fehér széles csíkkal vissza kellene hozni! :-)

Aztán egy óra elteltével fehér lesz a vászon, hoppá, lehet szünet lesz? Dehát ez egy ilyen helyen nem szokás. Bár utánagondolva, a Corvinnál lehet ezt akarják jelezni, ezért fordul már elő nem először. Mellettem Szöszi meg is jegyzi, hogy ha már szünet, akkor ő bizony lehet ki is slisszolna két percre, mert a fránya természet... szomszédja, a főokos ezt hallván megkérdezi: Tényleg szünet van? Összenézünk és a kérdésből áradó értelemhez igazodva egy odavetett "jah" kíséretében írjuk le szegény srácot.

Film pereg tovább, ritmusra rágjuk a rágónkat, és a végén egy meglepő jelenet: fellépés után a művház sufnijába rángatja végül a loving boy a "szende szüz"-et, hogy szerelmük végre újra beteljesedjen. Hirtelen rájuk nyit anyuka-apuka. Rövid diskurzust követően, ahogy anyuka bezárná az ajtót magára hagyva a két fiatalt, hogy élvezzék egymást társaságát, leánya utána szól: "A lámpa..." A kérdés szerintem adott mindenki számára: vajon abban a korban ezt így anyuka tényleg elfogadta volna? Mert hogy én nem úsztam volna meg egy helyrerázó atyai pofon nélkül, és minimum egy csurka-ráncigálással anyutól, az tuti. (Ez még csak a finom változat, ősöket ismerve lehet vér is folyt volna.)

És még valamit, amit a filmmel nyerhetünk és a női szívek most kivételesen nem dobbannak meg: van olyan helyzet, amikor bezony Fenyő Ivánt is el tudják úgy csúnyítani, hogy talán csak a strandon bambit áruló későnérő leányzó legelteti rajta a szemét.

Szólj hozzá!

Címkék: mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://ladybug.blog.hu/api/trackback/id/tr73932621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása