HTML

Ladybug blogja

Egy bogaras bogárka naplója...

Friss topikok

  • Ladybugee: @Rich®: De el am... viszont uj idoszamitas kezdodik... par nap csupan addig... Nem mellesleg mikor... (2010.11.10. 16:25) Csóóóóóókolom!
  • Ladybugee: @Rich®: Most meg én bömbizek... nah jó, nem, de a könnycseppek ott vannak ám a szemem sarkában! A... (2009.08.03. 10:25) What is love?
  • Ladybugee: @speed: Persze, hogy megérte... és szeretem, ha velem együtt röhögnek rajtam! :D (2009.06.01. 20:34) "Az van"
  • Edina82: Hát igen, jó tanulság volt :) Velencéből bőven elég ez a 3 nap, de engem a társaság mindenért kárp... (2009.05.11. 21:20) Grazie mille...
  • Edina82: Jelentem a fejfájás megvolt, így nekünk a káröröm is!! ;) (2009.04.27. 20:46) Ígéretek kontra alkohol

Linkblog

33

2009.03.01. 20:42 Ladybugee

Ennyi év egymás mellet jóban-rosszban.

A hétvégi visiting home project-nak többek között ez is volt az apropója. A szülők ennyi ideje fogják egymás kezét, és tartanak össze férjként-feleségként, apaként és anyaként. Kicsit gondolkodóba estem, és körülnéztem. Egy-két kerge bogaras gondolat arról, amit láttam.

Az alap kérdés, hogy manapság miért nem vagyunk képesek olyan társat-kapcsolatot találni a huszas éveink elején, amiből később lehet egy holtomiglan-holtodiglan viszony? Tényleg ennyit változtak a dolgok? Sajnos igen... anno nem az volt a cél, hogy elvégezzen az ember lánya-fia egy főiskolát, majd pályakezdőként dolgozzon látástól-mikulásig hogy elismerjék a munkáját, majd pedig amikor a pályája felfelé kezd ívelni akkor ugyanígy dolgozzon tovább. Elkeserítő, mert egy idő után már csak a "Most nem lehet, dolgoznom kell Drágám!" mondatok maradnak. És nem ez az egyetlen hiba. Mert igen, az ember már csak emberi mivoltának köszönhetően is követ el hibákat. Én is maradtam már benne rossz kapcsolatban, hagytam elmenni olyan embert, akit nem kellett volna. De amikor az ember úgy érzi igen, készen lennék már egy "OLYAN" kapcsolatra, akkor valahogy nem jön. A türelem kezd elfogyni, és az önmarcangoló kérdések egyre nagyobb kilátástalanságba sodornak. Vicces ám a női gondolkodásmód! :-)

A következő fázis, hogy körülnézünk, mi a helyzet a baráti társaságban - hozzáteszem, innen jön ám a még nagyobb elkeseredés. A barátokat nézve: szintén lesúlytó a helyzet, láttam tönkremenni kívülállóként stabilnak tűnő kapcsolatot, gyermeki férfi-ideálomnak is sikerült lerombolnia a róla megalkotott álomképet, és még sorolhatnám. Férjek csalnak meg feleségeket, feleségek kényszerítik férjüket nyitott házasságba. Szép kis történetekkel gazdagodtam az elmúlt években, valahogy ezeket, az elméletileg magánügyeket, manapság már nem igazán titkolja senki. Következtetés: ha ezek mennek a környezetemben, akkor én miért lennék kivétel? Idézet: "Nagyon aranyos, kedves, okos lány vagy, de hiányzik az érzelem." Talán ezért nem leszek én sem kivétel.

Ha a baráti társaságban is körülnéztünk, akkor jönnek az exek, mert talán nekik nem sikerült kiheverniük minket, és még mindig a hozzánk hasonlókat keresik. Néha jók az ilyen gondolatok, más kárán lehet ám igazán önbizalmat szerezni. Aztán rájövünk, hogy ez bezony nem így van, továbbra is lefelé vesszük az irányt a lejtőn. Mert ők azóta már férjhez mentek, vagy férjként kényeztetik az utánunk következő hölgyet, vagy éppen csak megtalálták a párjukat, a kis foltjukat.

Mindenesetre szülőkre büszke vagyok, igaz néha-néha rosszabbak mint egy tinédzser szerelmespár, dehát mégiscsak az ősökről van szó. :-)

Kívánok mindenkinek nagyot és boldogat! Csokinyúl!

4 komment

Címkék: család szeret

A bejegyzés trackback címe:

https://ladybug.blog.hu/api/trackback/id/tr78974165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2009.03.01. 22:46:05

eloszor is kell vki olyat talalni, aki ugy 100% korul mozog a skaladon. ha nincs olyan, egyutt lehetsz vele, de elobb utobb jon olyan akiben megvan teszem azt a hianyzo 5%, és lehet h a tobbi 95 defekt, te utana fogsz menni, mert ebbol van hianyod. ez csak ido kerdese. szep dolog a kompromisszum, de ha belegondolsz, egy hataron tul ezzel csak magaddal cseszel ki, és hagysz minel kevesebb lehetoseget a boldogulasra. sztem munkara fogni emberi kapcsolatepitesi hibakat gyenge kifogas, ill ha megis, akkor te rontottal el vmit, mert NEM SZABAD ilyennek lennie. es az eletkor meg nem szamit h hu te meg fiatal vagy, van idod. le lehet szolni, de nezzuk meg a nip/tuck-ot, vagy a rescue me-t. na ez ket olyan sorozat, amit le lehet fikazni, h hu kitalacio, de a leginkabb megis ezek fedik le hétkoznapi eletunk kis torteneseit. maximum ezt nem latjuk, vagy ha igen, be sem valljuk. mert nem én latom soteten a vilag dolgait, hanem azok ugy vannak sajnos.

Ladybugee 2009.03.02. 16:47:18

@speed: egyet leszögeznék, nekem sosem volt kifogás a munka, ha kapcsolatépítésről van szó - bár lehet csak én nem emlékszem, erről mást kellene megkérdezni. jövök-megyek, emberek között mozgok. az pedig, hogy a multban elfogadtam ezt kifogásként, az felróható, de vannak jelek, amikről egy ideig sajnos nem veszünk tudomást.
igazából sorozatok ilyen szempontból sosem hatottak meg, mert bár talán néhány részletben ráismerek ezekben a hétköznapi életünkre, azért a megalkotónak mégiscsak az ezekből való profitálás a célja. ő felvázol valamit a saját szemszögéből, de mindannyian másként látjuk azt, ami a világunkban történik. hiszen mást hozunk magunkkal, más értékeket kaptunk, más-más dolgon mentünk keresztül, mielőtt véleményünket megalkotjuk és azt ki is nyilatkoztatjuk.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2009.03.04. 17:12:25

Nem is konkretan Nkd irtam, csak ugy altalanossagban =) mivel tudtommal Te sem magadrol irtad a peldakat =P

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2009.03.04. 17:14:59

sorozatok meg, persze, csak en ezekkel kurvajol tudok azonosulni vmiért, aztan siman mutatja, h nem csak nekem juthatnak eszembe ilyen dolgok, hanem masoknak is.
süti beállítások módosítása